A TRAFIK KÖR története

Ordasi Brigitta beszélget Ligetvári István építésszel S01E01 adás

A Trafik kör első podcast adásában Ligetvári István építész beszél arról, hogy hogyan jött létre a Trafik kör Kortárs Művészeti Egyesület.

további témák: A Trafik utcabútor szellemisége – avagy hogyan lett egy elhanyagolt épületből a kortárs művészet helyi jelképe?

Hogyan sikerült a kortárs művészet nyelvezetét lefordítani hétköznapira…érthetővé és mindenki számára elérhetővé tenni?

Az 1980-as évek elején épült és 2010-ben egy zárt kiállító teret magába foglaló utcabútorrá átalakított kis trafik épület egy közösséget generált, akik az elmúlt 10 évben számos projektet hoztak létre határon innen és túl. A kortárs művészet és tárgykultúra hétköznapi hídverőivé váltak és most elindulnak, hogy az összegyűlt értékeket minél több emberrel megosszák a virtuális és a valós térben.

Hogy tud ebben segíteni egy PODCAST és ki az elérni kívánt célközönség? Hogy lehet a szakmai kérdésekre mindenki számára érthető válaszokat adni?

Doró és István hisznek abban, hogy művészet mindenkié és helye van a hétköznapi tárgykultúrában és, hogy az érték nem ár, hanem igény kérdése.

Házak | Otthonok | Trendek | meg minden a TRAFIK KÖR Kortárs Művészeti Egyesület podcast csatornája | szerkesztő – riporter Ordasi Brigitta | S01E01 adás 2021 02 25

%d blogger ezt szereti: