A MŰVÉSZET DEMOKRÁCIÁJA 1.0

Hídverés a civil ízlés és a művészi önkifejezés közé

Mi a Trafik Kör tagjai küldetésünknek érezzük eljuttatni, megértetni az építészet, és a társművészetek üzenetét helyi közösségünk minél szélesebb köréhez.

Az idei évben úgy döntöttünk, a Trafikban eddig bemutatott alkotókat „összehozzuk” Dabas lakosságának civil képviselőivel. Egy estén át közösen keresünk választ például az új gyóni ravatalozó és a Bóbita óvoda épülése során felmerült aktuális kérdésekre vagy arra, hogy miért is kellenek köztéri szobrok és emlékhelyek. Vagy, hogy Ki dönti el egy középület, vagy köztéri alkotás minőségének és képviselt formanyelvének kérdését? Az ott élő közösség, vagy azok megválasztott képviselői, vagy az alkotók? Ki milyen szerepet játszik, játszhat ezekben a nem egyszerű döntésekben? Helyi kérdés ez vagy össztársadalmi? Mit is jelent az “ízlés dolga”?

Ezen a szellemi örömünnepen, az est folyamán átadásra kerül a Trafik Kör által alapított ÉV ALKOTÓJA 2014 díj is.

Résztvevők: Attalai Zita cipőszobrász, Balogh Eleonóra Ferenczy-díjas üvegművész, restaurátor, A. Varga Imre képzőművész, Balázs Mihály DLA Kossuth-díjas építész, Dr. Farkas Gábor DLA Ybl-díjas építész, Orci József költő, festőművész, Toth Gyula TOTHEM szobrász, festőművész és Ligetvári István építész, az est moderátora.

Időpont: 2014. október 16.
Kezdés: 18:00h

Helyszín: Halász Móricz-kúria
Cím: 2373 Dabas, Kossuth L. u. 7.