MIT NEVEZÜNK DIVATOSNAK, és miért?

Viseletkultúra | S01E07 | Ordasi Brigitta beszélget Attalai Zita ruha-, és cipőipari formatervezővel

A mai podcast témája a viseletkultúra – pontosabban, annak járunk utána szakértőnkkel, Attalai Zitával, hogy hogyan változott ez a fogalom az elmúlt évtizedekben…hogy mi az ami leginkább befolyásolja az öltözködésünket… és hogy mit nevezhetünk divatosnak, és hogy vajon miért olyan fontos ezen a területen is az önazonosság, az önismeret.

Zita öltözéktervező – 30 éve a vizuális kultúra bűvöletében él és alkot.  Eredeti szakmáját tekintve divattervező– számos munkáját megcsodálhattuk már a cipő és a ruhavonalon is.

Meggyőződése, hogy már az óvodában el kellene kezdeni tanítani az anyagismeretet, és hogy nagy a felelőssége az anyáknak, akik nem csupán a ruházkodás tekintetében, de a helyes önképet illetően is hozzájárulnak ahhoz, ahogyan ma kinézünk, öltözködünk, ahogy „viseljük a kultúránkat”.

Induljunk el hát a divat útvesztőjében, de előtte érdemes beszerezni egy piros izzót – hogy miért? Máris kiderül, ahogyan az is, hogy hogyan látja Attalai Zita a XXI. század viseletkultúráját, és így a kortárs divatot.

%d blogger ezt szereti: