TÉR-LÉLEK-TAN 1.0

Tér-Lélek-Tan I. | S01E08 | Ligetvári István beszélget Trom Katával |

Ebben a beszélgetésben bemutatjuk Trom Kata művészettörténészt a TÉR-LÉLEK-TAN megalkotóját, aki gyerekkora óta lélekhez szóló élményeket gyűjt, ezeket közvetíti valamennyi tevékenységében. Kezdetben ez természetesen nem volt tudatos, csak később ismerte fel, hogy ha őszinte és nyitott szívvel, lélekkel közelít a világhoz, a környezetéhez – az emberekhez, vagy akár az élettelennek vélt tárgyakhoz, épületekhez – akkor az élet egy teljesebb dimenziójával találkozik. Ez a sík pedig különböző inspirációk és élethelyzetek, események és felismerések sorát tartogatja számára… amely, ha követi – mint egy aranyszál – rávezeti saját egyedi életútjára és feladatára. Elvezeti oda, amiben emberként valóban hiteles tud lenni. 

Trom Katát, elmondása alapján, az emberekből, a dolgokból és a helyekből sugárzó szellemiség érdekli. A tér és az ember viszonya itthon, vagy bárhol a világon. Évekig élt Japánban és Portugáliában, hosszabb időt töltött Indiában és Angliában. A különböző kultúrák és spirituális hagyományok tapasztalatai, a keleti és nyugati világ térszemlélete és anyagtisztelete egyedi világszemléletté formálódtak benne: ez képezi a tér-lélek-tan alapját.

A felszín mögött a közös vonásokat és lélek minőségeket keresi, mert vallja, hogy ezeken keresztül közelebb kerülhet az élet esszenciájához. Közel 15 éve segíti az embereket abban, hogy hogyan tudnak igazi otthont kialakítani maguknak, és hogy eleve, mit jelent az otthon fogalma – tanít és egyéni konzultációkat vállal. Nagy lelkesedéssel támogatja a hozzá fordulókat, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek az életükben fizikai és lelki értelemben egyaránt.

Hallgassák meg az adás második részét S01E09 | 2021 05 12 | TÉR-LÉLEK-TAN II.

Trom Kata: Tér-Lélek-tan c. könyve a Zazie Books oldalán megvásárolható.

képforrás: tromkata.com
%d blogger ezt szereti: