KORTÁRS és HAGYOMÁNYOS 2.0

A kortárs fogalma a képzőművész szerint | S01E013 | Ligetvári István beszélget A.Varga Imre képzőművésszel |

A mai podcastban arról kérdezi Ligetvári István A.Varga Imre képző és festőművészt, hogy Ő, hogy értelmezi a kortárs és a hagyományos fogalmát. 

Olykor letérnek a kijelölt útról – de ez már megszokott ezekben a hangosan gondolkodó helyenként szárnyaló beszélgetésekben – de ettől válik hitelessé az adás.

A.Varga Imre Kecskeméten alkotó képzőművész. A Trafik Kör tiszteletbeli és örökös tagja. 2005 óta segíti ötleteivel és művészi munkájával egyesületünket. A komoly elismerést kapott “AZ EMBER ÉPÍTÉSE” című a 13. Velencei Építészeti Biennáléra készített pályázat központi szereplője és társalkotója. Kreativitása és kifogyni nem akaró lendületete képes újra meg újra lendületbe hozni projektjeinket. Absztrakciói egy különös  formabontó világba repítenek olykor provokatívan, máskor pedig mély filozófiai mondanivalóval jelennek meg különös alakzatok formájában. A Dabasi Kortárs Művészeti Galéria alapítója, művészete elválaszthatatlan a Trafik Kör küldetésének.

Ki mást is kérdeznénk meg először, hogy definiálná meg a KORTÁRS fogalmát és, hogy mit jelent számára a HAGYOMÁNYOS. Lesz szó giccsről és a dadaizmusról a táj és csatakép festésről és természetesen a hagyomány őszinteségéről.

%d blogger ezt szereti: