KISS BOTOND ANDRÁS

Kiss Botond András képzőművész “A FORMÁLÓDÁS MISZTIKUMA” című kiállítása látható a Trafik Kör Kortárs Művészeti Pontban 2022. 06.28. – 2022. 08. 16.-ig.

Kiss Botond András 1992-ben született. 2017-ben végzett képgrafika szakirányon, 2018-ban pedig képzőművész-tanár szakon a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. 2015-ben Barcsay Jenő és Lossonczy Tamás díjakkal értékelték művészi tevékenységét. Első budapesti önálló kiállítása a Tat galériában volt 2017-ben, amelyet mestere Lengyel András nyitott meg. Rendszeresen szerepel hazai és nemzetközi kiállításokon. 2020-ban különdíjban részesítették a 2. Szénrajz triennálén Tatabányán. Legutóbbi – Meditációs Vortex című – tárlata 2022 októberben zárult. Képzőművészeti tevékenysége mellett a Szépművészeti Múzeumban dolgozik, mint grafikai restaurátor.

Kiss Botond András jelenlétünk tünékeny nyomait keresi, kutatja és ábrázolja. Az foglalkoztatja, hogy miképpen lehet megragadni a véletlent, a változékonyt és összekapcsolni valamiféle időtlenséggel. A kavargó változékony világ áramlásából, hogyan lehet megragadni a véletlenszerűen megjelenő motívumokat és időtlen lenyomatokat készíteni belőle úgy, hogy az igazodjon egy aktuális mondanivalóhoz is.

Kiss Botond András letisztult gondolkodásmódja, forma képzése az alkotás létrehozásakor változatos alapanyag és technika választással párosul. A megvalósítás módját, eszközeit mindig a mondanivaló alapján választja. Munkafolyamata sok kísérletezéssel, egyéni megoldások keresésével valósul meg.  Művei alkotják azt a medret, amelyben szabad áramlást kap kreativitása és gondolkodása.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s