KISKUNHALAS | EGY TÖRTÉNET INSTALLÁCIÓJA

2022. szeptember 30-tól látható a Trafik Kör Kortárs Művészeti Egyesületet rendhagyó kiállítása az 50 éves kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola aulájában.

| TREND ÉS HAGYOMÁNY | avagy hol a helye a népviseletnek a hétköznapokban, hogyan válhat kortárssá a hagyomány?

Ligetvári István építész előadása a Trafik Kör Kortárs Művészeti Egyesület létrejöttéről, múltjáról, céljairól. Az épített környezet igényességéről, a vizuális nevelés szerepéről és a jövő generációk ízlésformálása szempontjából alapvető fontosságú ismeretek átadásáról, annak minőségéről, a pedagógusok felelősségéről.

 A születésnapi gála rendezvényén a “Trafik Mítosz” sokszínű kockái alkotta több dimenziós installációból kiemelkedő Attalai Zita – a Trafik Kör tagjának – cipőszobrai és az újragondolt szegedi papucsok egészen különleges hangulatot teremtettek az iskola aulájának. A szegedi papucs hagyománykincs értékmentéseként létrejött papucs formatervek és a világ design múzeumait bejáró egyedi cipő műalkotások november közepéig lesznek részei az ott tanulók mindennapjainak tökéletesen képviselve ezzel az egyesület törekvéseit, azaz a művészet legyen minél többször része a hétköznapoknak.

Köszönet a kiállítás létrejöttét segítő tanároknak: Kárász Péter tanárúr, intézményvezető | Jakabfi Márta és Jeszenszky Péterné rajztanárok |  Tihanyiné Gerencsér Ágnes és Feketéné Pősz Anett intézményvezető helyettesek |

2022. november 2-án az iskola vezetésével közösen egy délutáni előadás keretében Attalai Zita bemutatta – az általa tervezett és létrehozott – Myshoememory társasjátékot a gyermekeknek. Az oktatási és ismeretterjesztő eszköz az öltözködéskultúra fontos részéről – a cipőviseletről – tanít memory társasjáték formájában értékes ismeretanyagokat minden korosztály számára. Az iskola Művészeti Szakkörös diákjai nagy érdeklődéssel vettek részt az eseményen a Fazekas Mihály Általános Iskolában. Jakabfi Márta rajztanár vezetésével a gyerekek a kiállítás hatására október végén elkészítették saját cipőterveiket, amit a foglalkozás zárásaként bemutattak és Zita kiértékelt.

Fotók: Fazekas Mihány Általános Iskola weboldala

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s