RONGA ESZTER

Ronga Eszter festőművész “AKVÁRIUM” című kiállítása látható a Trafik Kör Kortárs Művészeti Pontban 2022. 06.04. – 2022. 06. 26.-ig.

“Festményeimen az absztrakt képteret apró alakok töltik meg, akik színfürdőként merülnek el végletekig leegyszerűsített környezetükben, átadva magukat a hangulatnak, szabadságnak, színélménynek. Képeim az elmélyülésben rejlő végtelenséget hirdetik nézőik számára.”

Ronga Eszter festőművész | fotó: Kiss Botond András

Ronga Eszter 1991-ben született. 2019-ben végzett festőszakon a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, mesterei Károlyi Zsigmond és Ötvös Zoltán voltak. 2015-ben a Dabasi Kistérségi Műkedvelők V.Képző és Iparművészeti Csoportos Kiállításán Alkotói díjjal jutalmazták. 2017-ben Fundamenta – Amadeus Kisalkotói Ösztöndíjban részesült, ugyanebben az évben, valamint egy évvel később is Barcsay Jenő-díjat kapott. 2018-ban Unilever Művészeti Díjjal, az Ari S Kupsus Szalon Koncert Társaság támogatói ösztöndíjával, GODOT YG Művésztelepi ösztöndíjjal jutalmazták. 2019-ben Pannoncolor-díjat kapott. Festményeivel önálló és csoportos kiállításokon is találkozhatott a közönség.

A Dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola 3.a osztályos tanulói meglátogatták Ronga Eszter kiállítását Kosztolányi Edit tanító néni vezetésével. Az élményt meg is örökítették:

Ronga Eszterrel készült riport a Podcast S02E07 adásban meghallgatható.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s